Buiten de Muren
NTR

#6 - Een lange weg

  1. Podcastschevron right
  2. Buiten de Murenchevron right
  3. #6 - Een lange weg

wo 16 juni 2021

Het is een jaar nadat Harry en Bram de gevangenis verlieten. Harry heeft een belangrijk gesprek met reclasseringswerker Laura. Harry vertelt Laura over zijn verleden en zijn eerste moord en dat blijkt nieuwe informatie te zijn voor haar. Blijft reclassering hem volgen of is hij straks dan eindelijk echt vrij? En hoe is het eigenlijk met de broodjeszaak die Harry zou beginnen?

Bram krijgt de uitspraak van de rechtbank te horen en Marjolein spreekt het slachtoffer van de overval die hij pleegde. Het slachtoffer zegt: “Ik verbaasde me dat hij zo weinig zelfreflectie had, gaf iedereen buiten hemzelf de schuld.” Het is lastig Bram zelf te spreken te krijgen, want hij maakt het de gevangenisbewakers niet makkelijk. Uiteindelijk lukt het toch. Bram: “Het zal nog wel even duren voordat ik met een rookworst de HEMA uitloop”. Hoe nu verder?

Buiten de Muren is gemaakt door Marjolein Knol. De muziek is van Bram Kniest. De eindredactie en scenario-ontwikkeling deed Emmie Kollau. Techniek: Arno Peeters. Productie: Emmie Kollau en Tijl Akkermans. Eindredactie vanuit de NTR: Ottoline Rijks. 

Een productie van NTR, Autres Directions en Aldus’ producties voor DOCS en NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds. 

www.ntr.nl/buitendemuren