4 van de Villa
MAX

#15 - Leven en de dood – filmfestival Sterf!, perspectief voor levenslang gestraften, slachtofferschap en de Dik Voormekaar Show

  1. Podcastschevron right
  2. 4 van de Villachevron right
  3. #15 - Leven en de dood – filmfestival Sterf!, perspectief voor levenslang gestraften, slachtofferschap en de Dik Voormekaar Show

vr 10 november 2023

In deze aflevering van de podcast de 4 van de Villa spreekt Jurgen van den Berg met zijn gasten over leven en de dood. 

Sterf!
Op filmfestival Sterf! gaat het over de dood in films. Want er overlijden nogal wat mensen in een film. Sterf! wordt georganiseerd door Enny Das, hoogleraar ‘communicatie en beïnvloeding’ en zij wil de dood uit het verdomhoekje halen. 

Levenslang
Wiene van Hattum zet zich in voor mensen die een levenslange gevangenisstraf uitzitten. Want het komt zelden voor dat zo'n persoon gratie krijgt. Van Hattum is oud-advocaat en docent strafrecht strijdt al jaren met haar stichting Forum Levenslang voor een humanere behandeling van langgestraften.

Slachtofferrol
Met gedragstrainer Dennis de Getrouwe gaat het over de slachtofferrol. Hij schreef er het boek ‘Slachtoffers bestaan niet!’ over. En hij weet waar hij het over heeft, want hij zat zelf lange tijd in de slachtofferrol.

Dik Voormekaar Show
En omdat het leven ook bestaat uit plezier maken wordt er in Terug naar Toen teruggeblikt op 100 jaar radio en het beste radiofragment uit die 100 jaar. En dat ging over de Dik Voormekaar Show.