Podcast

Podcast De Dag: Moet Britney Spears bevrijd worden?

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Moet Britney Spears bevrijd worden?

Britney Spears zegt in een video dat het goed met haar gaat, beter dan ooit zelfs. Maar fans geloven haar niet. De rechter heeft een verzoek afgewezen voor een andere bewindvoerder dan haar vader. De hashtag #freebritney draait overuren.

{podcast audio="400806" caption="#717 - Moet Britney Spears bevrijd worden?" }

Britney Spears postte twee weken geleden een video op haar Instagram-account om de wereld te laten weten dat het goed met haar gaat. Beter dan ooit zelfs. Ze reageert op een groeiende groep verontruste fans die denkt dat de zangeres gevangen wordt gehouden door haar vader. Hij is al sinds 2008 haar bewindvoerder en beslist over elke stap die ze zet en iedere cent die ze uitgeeft. Hij zou haar financieel uitbuiten en ze zou bang voor hem zijn. Vorige week wees de rechter een verzoek van Britney af om een andere bewindvoerder aan te wijzen.

In podcast De Dag vertelt 3FM-dj Vera Siemons over de opmerkelijke #freebritney-beweging. De fans stonden ook bij de rechtbank met protestborden. Zelf maakt Siemons zich ook zorgen om de vrouw die haar allereerste popidool was, maar die opgejaagd door paparazzi de beschikking over haar eigen leven verloor.

Wordt Britney Spears gevangen gehouden in haar eigen leven of is dit een complottheorie? Moet ze bevrijd worden en waarom denken mensen al heel lang dat haar verhaal verder strekt dan alleen dat van een popster in de kreukels?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie