Podcast

Internationale nominaties voor vier NPO Radio 1-producties

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Internationale nominaties voor vier NPO Radio 1-producties

Drie podcasts en een onderzoeksverhaal van NPO Radio 1 maken kans op een Europese prijs voor de beste audio van het jaar. Het gaat om drie nominaties voor de Prix Europa en één voor de Prix Italia.

Het gaat om de volgende producties:

  • De man en de maan (NTR) Saar Slegers volgt hierin drie jaar lang sterrenkundige Marc Klein Wolt over zijn droom om een radiotelescoop te plaatsen op de achterkant van de maan. Hij moet daarvoor samenwerken met de Chinese ruimtevaartorganisatie.

Trailer: De Man en de Maan - De Man en de Maan

  • Pension Idzerda (VPRO) Mathijs Deen en Marnix Koolhaas maken een vierdelig gefictioneerd portret van de man die de grondlegger is van de radio in Nederland: Hanso Idzerda. Pension Idzerda is geproduceerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de radio in ons land.
  • Blankenberge Tapes (VPRO) Een spannende vertelling over een moordzaak aan de Vlaamse kustplaats Blankenberge, balancerend tussen feit en fictie. De makers van deze misdaadpodcast zijn Tom Hofland en Pascal van Hulst.

Teaser De Blankenberge Tapes - De Blankenberge Tapes

Van Argos (VPRO) is een onderzoeksverhaal genomineerd van Rik Delhaas. Hij reconstrueerde een geruchtmakende spionagezaak van Iraanse journalist die in Zweden en in Nederland tegenstanders van het regime in Teheran belaagde.

Daarnaast is ook de NPO Radio 4-podcast Making an Opera (NTR) genomineerd voor zowel de Prix Italia áls de Prix Europa. In Making an Opera volgt Stef Visjager zeven jonge zangers en het artistieke team op weg naar een wereldpremière bij de De Nationale Opera.

En de Vlaamse Joyce de Badts is met haar documentaire Julie genomineerd. Die documentaire is uitgezonden in Radio Doc op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie