Podcast

Podcast Jong Bloed: Hoe gezond is vasten?

foto: Ruud Baanfoto: Ruud Baan
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast Jong Bloed: Hoe gezond is vasten?

[AVROTROS] In aflevering 7 van de podcast Jong Bloed is professor Hanno Pijl lovend over intermittent fasting, ofwel: periodiek vasten. Je kent vast wel iemand in je omgeving die dit zo nu en dan doet. Maar hoe gezond is het eigenlijk?

#7 - Hoe gezond is vasten? - Jong Bloed

'Gunstig effect op aandoeningen'

Er zijn veel aanwijzingen dat periodiek vasten goed is voor de stofwisseling, zegt Pijl. Via de stofwisseling heeft het gunstige effecten op chronische aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker.

Weliswaar is het nog hoofdzakelijk op dieren getest, maar Pijl is optimistisch dat ook mensen er baat bij hebben. De menselijke fysiologie is van oudsher immers ingericht op tekorten en het lichaam heeft daarop een beschermende reactie die goed is voor de gezondheid.

Cornald Maas

Verder in aflevering 7 van Jong Bloed gaat het over lezen, want dat werkt levensverlengend. Hoe zit dat? Ook een horoscoop lezen is goed voor je hersenen. En we hebben het over de alom bekende powernap. Want dat beschermt tegen hart- en vaatziekten! Hoe dat zit hoor je in deze aflevering.

De bekende gast in aflevering 7 is Cornald Maas. Hij fietst als een bezetene en drinkt al bijna even fanatiek...

Jong Bloed

In de podcast Jong Bloed gaan Wies Verbeek en Jaap Jongbloed -als nieuwsgierige leken- op zoek naar een lang en gelukkig leven. Een persoonlijke ontdekkingsreis in de wereld van fitness, voeding en anti-aging, waarin ze speuren naar de zin en onzin van allerlei onderzoeken, rages en adviezen.

Ster advertentie
Ster advertentie