appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Chef de Mission Pieter van den Hoogenband over inspireren in Tokio, drie keer goud en Eddie Vedder

NOS Olympische podcast
vrijdag 24 juli 2020 | NOS | Redactie

Eigenlijk zouden vandaag de Olympische Spelen beginnen, maar ja, corona. Het verhaal is bekend. De Spelen van Tokio werden een jaar verplaatst.

#1 - Pieter van den Hoogenband over drie keer goud, inspireren en Eddie Vedder

Voor chef de mission Pieter van den Hoogenband hadden het de drukste weken van zijn jaar moeten worden, maar nu is hij thuis in Waalre. Aan de rand van het zwembad in zijn tuin, vertelt hij in de eerste aflevering van de NOS Olympische podcast over hoe zijn leven er nu uit ziet, wat het uitstel van de Spelen voor hem en zijn sporters betekent. En heeft hij ook tijd om terug te blikken op zijn eigen olympische carrière. 

Hij vertelt over hoe hij als jochie in 1996 onder de indruk was van de volleybalmannen (die in Atlanta olympisch goud wonnen). Over zijn liefde voor voetbal. Over hoe John Lennon, Johnny Weissmuller, en Fanny Blankers Koen hem inspireren. En vertelt hij het verhaal achter de Pearl Jam-gitaar die bij hem thuis aan de muur hangt. 

NOS Olympische podcast

Vanaf vandaag (vrijdag) is de eerste NOS Olympische podcast te beluisteren, met elke week een nieuwe. Vanaf september komt er iedere twee weken een nieuwe olympische podcast online.

Na dertig interviews is de laatste aflevering te horen in juli 2021, precies op het moment dat de Olympische Spelen in Tokio, hopelijk, eindelijk beginnen.

NOS Olympische Podcast

In de NOS Olympische podcast gaan Henry Schut en Jeroen Stekelenburg op bezoek bij sporters die zich klaar maken voor de Olympische Spelen. In een persoonlijk gesprek vertellen zij over hun leven als atleet en hun voorbereiding op de Spelen van Tokio. Je luistert 'm via de NPO Radio 1-app, site en de andere bekende podcastplatforms.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1