Podcast

Podcast De Dag: De valkuilen van de corona-app 

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De valkuilen van de corona-app 

Een melding op je telefoon om je te waarschuwen dat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Na de zomer is dat ook in Nederland mogelijk - de plannen voor de corona-app gaan door. Maar hebben we ook wat aan deze zogeheten CoronaMelder?

#628 - De valkuilen van de corona-app  - De Dag

Veel andere landen gingen ons al voor en daar is het geen onverdeeld succes. Hoe voorkomen we dat het bij ons na alle pijn en moeite die het heeft gekost om een goed werkende, privacy-vriendelijke corona-app te bouwen niet alsnog een mislukking wordt?

Joost Schellevis, tech-redacteur van de NOS, heeft de app al op zijn telefoon en vertelt in podcast De Dag wat we er straks mee kunnen, wat de valkuilen zijn en waarop het mis kan lopen.

Judith van de Hulsbeek, NOS-correspondent in Duitsland, vertelt hoe het met de Duitse Corona Warn App gaat. Die lijkt erg op de Nederlandse app en is al een maand in de lucht.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie