appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: J.G.L.W.
STER Advertentie

Peachez: een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis

Peachez - NTR
zondag 7 juni 2020 | NTR | Redactie NPO Radio 1 Twitter

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez.

Aflevering 1: Wie is Sarah Peachez?

Vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde

Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

Peachez is een driedelige podcast van de NTR naar de gelijknamige, succesvolle voorstelling van Toneelgroep Maastricht. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in de bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. Peachez is een vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

Boek, voorstelling, podcast

Volgens Elsevier: ‘beste voorstelling van het jaar’ *****. De podcast is een bewerking van Michel Sluysmans naar Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een romance (2017) die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. 

Michel Sluysmans: "Door de sluiting van de theaters vanwege de coronacrisis werd Toneelgroep Maastricht gedwongen om andere podia te zoeken om haar verhalen voor het voetlicht te brengen."

De driedelige podcast is nu hier te beluisteren.

Peachez

Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Spel: Porgy Franssen & Maartje van de Wetering 
Script en theaterregie: Michel Sluysmans
Audioregie: Marijke van der Molen
Editor: Kees Kroot
Productie: Palentino Media

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1