appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Podcast De Dag: Op Lesbos zijn ze niet de migranten, maar de politiek beu

AFP
vrijdag 28 februari 2020 | NOS | NPO Radio 1 | Redactie

De afgelopen dagen kregen bewoners van de Griekse eilanden Chios en Lesbos het aan de stok met de oproerpolitie. Er bestaat grote onrust over plannen voor nieuwe opvangcentra op de eilanden. De bewoners zijn niet boos op de migranten, maar op de regering en de Europese Unie, vertelt Eleonora Pouwels, die als 25 jaar op Lesbos woont. "Zij eisen een oplossing."

In podcast De Dag neemt Pouwels je mee naar de Griekse kampen. Ook migratiedeskundige Leo Lucassen schuift aan en vertelt dat de Europese solidariteit momenteel "ver te zoeken" is. Wat hem betreft moet een 'coalition of the willing' de kar trekken en de migranten verdelen.

#531 - Op Lesbos zijn ze niet de migranten, maar de politiek beu

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, SpotifyiTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1