appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Podcast De Weerman: hoe werd vroeger het weer voorspeld?

Chiem Balduk / NOS
donderdag 28 november 2019 | NOS | Redactie

Het weerbericht is de afgelopen decennia grondig veranderd: van een hand met viltstift tot een roodharige weerman voor een scherm vol graphics. Hoe ging dat vroeger?

In de nieuwste aflevering van podcast De Weerman duiken Peter Kuipers Munneke en Fleur Wallenburg in de geschiedenis van de meteorologie.

Je hoort ook welke personen er voor gezorgd hebben dat het weerbericht anno 2019 zo betrouwbaar is, speciale gast Erwin Kroll over weertaal van vroeger en antwoord op de luisteraarsvraag of het klopt dat zomers in Nederland benauwder zijn dan in Frankrijk.

Deze aflevering van De Weerman kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Ook een weervraag? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weer?

In het kader van De Week van de Podcast gingen drie NOS-weermannen letterlijk de hoogte in. Vanaf de Hilversum tv-toren spraken Peter Kuipers Munneke, Gerrit Hiemstra en Marco Verhoef over hun vak in een speciale podcast met publiek.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1