appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: wat is er over van Trudeau's progressieve belofte?

AFP
dinsdag 22 oktober 2019 | NOS | NPO Radio 1 | Redactie

Hij werd als 'progressieve wonderboy' verkozen, maar verzandde in politieke relletjes en kwam beloftes niet na. Desondanks wint Justin Trudeau met zijn Liberale Partij opnieuw de Canadese verkiezingen. Wat heeft de 'Canadese Kennedy' de afgelopen jaren bereikt? Dat bespreken we in podcast De Dag met Jeanette den Toonder van het Centrum voor Canadese Studies.

Trudeau legaliseerde cannabis, ving duizenden Syrische vluchtelingen op en stelde een zeer divers kabinet samen. Tegelijkertijd gaf hij ondanks zijn klimaatretoriek toestemming voor de aanleg van een oliepijpleiding en kwam hij onder vuur te liggen om een blackface-foto.

#441 - Wat is er over van Trudeau's progressieve belofte?

Blijkt de progressieve belofte van Trudeau rechtser dan beloofd? "Trudeau heeft zich niet kunnen verweren tegen de macht van het geld", aldus Den Toonder.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1