Podcast

Podcast De Dag: hoe India een wereldmacht aan het worden is

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe India een wereldmacht aan het worden is

[NOS - RAD1] Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn bezig met een groot staatsbezoek aan India. Niet zonder reden, want met 1,3 miljard inwoners en een economische groei van 7,3% is het land hard op weg een wereldmacht te worden.

De prominente positie op het wereldtoneel is iets van de laatste jaren, vertelt filosoof, politicoloog en bestuurskundige Haroon Sheikh in podcast De Dag. "Lange tijd was India erg in zichzelf gekeerd, maar premier Modi heeft daar verandering in gebracht."

{podcast audio="116388" caption="#436 - Hoe India een wereldmacht aan het worden is" }

Modi doet er alles aan om de trots en economie van het land te ontwikkelen. Tegelijkertijd blijft de onderklasse achter, probeert China invloed in buurlanden te verkrijgen en bedreigt de hindoe-nationalistische agenda van Modi de positie van moslims. Blijft India een arm ontwikkelingsland of zou 'wereldmacht' India de lachende derde kunnen zijn in de handelsoorlog tussen de VS en China?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie