appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

Robèrt van Beckhoven: ik heb het lekkerste beroep ter wereld

Van Beckhoven (foto: Owen Schumacher)
maandag 23 september 2019 | Omroep MAX | Redactie

In deze aflevering van gaat Owen Schumacher op bezoek in Oisterwijk, bij het bedrijf van 'meester patissier', 'meester boulanger' en programmamaker/jurylid Robèrt van Beckhoven. (Ook Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz komt nog even langs!)

#4 - Owen Schumacher ontmoet Robèrt van Beckhoven

"Ik heb het lekkerste beroep van de wereld, dat weet ik wel zeker", zegt Van Beckhoven bij de ontvangst van Schumacher. Dat heeft ook lichte nadelen: "Ik heb een beetje een opgeblazen gevoel, ik heb de hele dag ijs gedraaid en dan moet je af en toe proeven. Ik ben nu een beetje misselijk. Maar over een uur is dat weer over. Dan heb ik weer zin!"

Misselijk van de taarten

Ook voor Heel Holland Bakt, het programma waarmee Robert een bekende Nederlander werd, moest hij veel proeven. "In het begin kwam ik kilo's aan. Soms hielden we ons in tijdens de lunch omdat we wisten dat we na de lunch nog acht taarten moesten proeven. Gingen we helemaal los op die taarten. Was ik misselijk joh. Dat hebben we veranderd. Nu lunchen we normaal."

Van Beckhoven geeft en passant ook nog wat tips aan nieuwe deelnemers van Heel Holland Bakt: "Janny (van der Heijden, red.) en ik hebben allebei een hekel aan rozenwater. Dus de tip: nooit met rozenwater aan de slag; dat vinden we alle twee zo smering."

'Het heeft bloed, zweet en tranen gekost'

Van Beckhoven heeft zijn eigen imperiumpje gebouwd in Oisterwijk. Hij nam vijf jaar geleden zijn intrek in een oude leerlooierij en bouwde die om tot bakkerij. "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Op een gegeven moment ging het bijna fout. We hebben heel veel geïnvesteerd, nu wordt het wel eens tijd om wat geld te verdienen."


Schumacher 'was' Robèrt van Beckhoven ten tijde van Koefnoen. Van Beckhoven daarover: "Dat vond ik wel heel grappig. Ik vond dat een hele eer. Mensen zeiden 'als Koefnoen je nadoet, dan heb je het gemaakt'. Maar ik merk wel dat Brabants is lastig voor imitatoren."

Over het BN'er-schap zegt Van Beckhoven: "Ik heb er geen hekel aan. Het is goed voor mijn bedrijf. Maar als je op tv komt, vindt iedereen wat van je. Daar moest ik aan wennen. Daar zitten wel nadelen aan. Ik zou het liefst als mezelf op tv komen, in dit jasje, dat je niet hoeft na te denken over je dikke pens..."

Ik was Jou

In podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft 'geleend' toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. Wie zijn de door Owen gepersifleerde mensen werkelijk? Wat drijft ze, hoe is het om zo onder een vergrootglas te liggen en hoe gaan ze om met kritiek? 

Iedere maandag verschijnt er een nieuwe aflevering van Ik was Jou. De podcast is te beluisteren via de NPO Radio 1 website en app, en via Google Podcasts, Stitcher en je favoriete podcastapp.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1