appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Podcast De Dag: 'Lagerhuisvoorzitter Bercow verdient een 10 met een zoen'

AFP
dinsdag 10 september 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

Een anker in een woelig Lagerhuis in een woelige tijd. Zo omschrijft oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet haar Britse evenknie: John Bercow, de flamboyante Lagerhuisvoorzitter, die gisteren bekendmaakte op te stappen. Hij lag de afgelopen maanden onder vuur omdat hij zich hard maakte voor een sterke rol van het parlement in het brexit-proces.

In podcast De Dag vertelt Verbeet over het voorzitterschap en hoe "grandioos" Bercow opkwam voor het parlement. "Hij maakte zijn neutrale rol waar, alhoewel hij soms te veel op de man speelde."

Ook schiep zijn wereldberoemde 'Order! Order!' eerder chaos dan order. Desondanks geeft ze de scheidend speaker een "tien, met een zoen van de juffrouw".

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1