appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wat is de meest getatoeëerde naam van Nederland?

Henk Schiffmacher
zondag 8 september 2019 | NTR | Redactie NTR

De naam van je geliefde, van je pasgeboren dochter of je overleden lievelingshuisdier. De tatoeage wordt steeds populairder. Er zijn inmiddels 1441 officiele tattooshops in Nederland, daarmee is het aantal verdriedubbeld in tien jaar. De slotaflevering van de podcast Aangenaam duikt in de tatoeages.

Steeds meer tatoeages dus, en een groot deel daarvan zijn namen. Maar wat zou nu de meest getatoeëerde naam van Nederland zijn? 

Edda Heinsman gaat in haar zoektocht langs bij tattoo-koning Henk Schiffmacher. De fameuze kunstenaar zit al 45 jaar in het vak. Vreemde namen, aparte trends en (on)bedoelde spelfoutjes, hij heeft het allemaal voorbij zien komen.  

Maar de namen-tatoeage blijkt ook minder leuke kanten te hebben, de vrolijke zoektocht krijgt een harde wending. Wat als je gedwongen wordt de naam van je pooier op je lichaam te tatoeëren? Het overkwam Cythia. De ex-prostituee kreeg dankzij de stichting Share Network een coverup, een tatoeage om haar pooier-stamp te verhullen.

Heb je een mooie namentattoo? Deel hem met #aangenaam.

Aangenaam, de podcast

Aangenaam is gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Saar Slegers, eindmontage Olivier Rekers. Mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Luister hier de podcast.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1