appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: uitgeslapen weer aan de slag, zonder pillen

epa
vrijdag 16 augustus 2019 | RAD1 | redactie

De vakantie is bijna voorbij en dat betekent: terug naar school, terug naar het werk: de wekker moet gezet. Een pilletje melatonine zien sommigen als de oplossing voor hun slaapproblemen. Maar slaapdeskundigen trekken aan de bel.

"De werking is eigenlijk niet om beter te slapen, maar om je biologische klok te verzetten. Bij verkeerd gebruik kunnen mensen juist hun slaap gaan tegenwerken."

Wat voor effect heeft dit hormoon op je lichaam? Hoe gebruik je het op de juiste manier? En zijn er andere effectieve technieken om in slaap te komen? Slaapprofessor Ysbrand van der Werf geeft je wat protips.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1