Podcast

Hoe is het om een naam te hebben die bijna niemand anders heeft?

foto: Uiffoto: Uif
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het om een naam te hebben die bijna niemand anders heeft?

[NTR] Elk jaar worden er in Nederland een paar duizend kinderen geboren die een unieke naam krijgen. Ouders zijn ontzettend creatief als het gaat om het bedenken van nieuwe namen. Denk bijvoorbeeld aan Dwinand, Uzume of Tos. De podcast Aangenaam gaat op onderzoek uit.

{podcast audio="113378" caption="#Aangenaam, Uif" }

Waar komen deze namen vandaan? En hoe is het om een naam te hebben die bijna niemand anders heeft? Is dat leuk, lekker bijzonder, of toch ook wel eens lastig. Neeltje, de moeder van Kit, en Joris, de vader van Uto, leggen uit hoe zij op de bijzondere namen van hun kinderen zijn gekomen. Waren ze op zoek naar een unieke naam?

En hoe zit het met de naam Uif, waar komt die vandaan? En is hij eigenlijk wel zo uniek als je denkt? In aflevering 4 van Aangenaam het bijzondere verhaal van Uif, vernoemd naar een jongetje uit het ziekenhuis. Hoe zou het met dit jongetje zijn?

Aangenaam, de podcast

Gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Ottoline Rijks, eindmontage Olivier Rekers.De psalm is gespeeld door Indrah en Joram op den Kelder. Mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: edda.heinsman@ntr.nl

Luister hier de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie