appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Hoe is het om een naam te hebben die bijna niemand anders heeft?

Uif
zondag 18 augustus 2019 | NTR | Redactie NTR

Elk jaar worden er in Nederland een paar duizend kinderen geboren die een unieke naam krijgen. Ouders zijn ontzettend creatief als het gaat om het bedenken van nieuwe namen. Denk bijvoorbeeld aan Dwinand, Uzume of Tos. De podcast Aangenaam gaat op onderzoek uit.

Waar komen deze namen vandaan? En hoe is het om een naam te hebben die bijna niemand anders heeft? Is dat leuk, lekker bijzonder, of toch ook wel eens lastig. Neeltje, de moeder van Kit, en Joris, de vader van Uto, leggen uit hoe zij op de bijzondere namen van hun kinderen zijn gekomen. Waren ze op zoek naar een unieke naam?

En hoe zit het met de naam Uif, waar komt die vandaan? En is hij eigenlijk wel zo uniek als je denkt? In aflevering 4 van Aangenaam het bijzondere verhaal van Uif, vernoemd naar een jongetje uit het ziekenhuis. Hoe zou het met dit jongetje zijn?

Aangenaam, de podcast

Gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Ottoline Rijks, eindmontage Olivier Rekers.De psalm is gespeeld door Indrah en Joram op den Kelder. Mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Luister hier de podcast.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1