appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Het Marathoninterview
STER Advertentie

Podcast De Dag: met 30 jaar zorg-ervaring terug naar school door de wet BIG 2

anp
woensdag 7 augustus 2019 | RAD1 | redactie

Een wetsvoorstel zorgt voor veel onrust binnen de beroepsgroep van verpleegkundigen - waar zo'n 180.000 Nederlanders onder vallen. Met de wet BIG 2 krijgen verpleegkundigen met een hbo-diploma van na 2012, de nieuwe functie 'regieverpleegkundige'.

Wie dat niet heeft

Met een hbo-diploma van voor 2012 moeten verplegers een toets maken om die nieuwe functie te doen. Doe je dat niet, dan leidt dat er uiteindelijk toe dat je bepaalde bevoegdheden verliest.

Verpleegkundigen die op het mbo of in de praktijk zijn opgeleid moeten terug naar school. Dat kan jaren duren. Ongeacht je ervaring.

In Podcast De Dag hoor je meer over deze wet, de gevolgen en de kritiek. We praten met NOS-redacteur Gezondheidszorg Rinke van den Brink en Niels Jacobs van het Actiecomité BIG2.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1