appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Hoe de naam Mason plotseling populair werd

Mason
zondag 11 augustus 2019 | NTR | Redactie

Er worden in Nederland jaarlijks zo'n 170 duizend kinderen geboren. Een paar duizend daarvan krijgen een heel nieuwe naam. Een naam die nog nooit eerder is gegeven. Veel van die namen blijven uniek. Maar heel af en toe zit er eentje bij die enorm populair wordt. Bijvoorbeeld de naam Mason.

Ook YouTuber Ilonka Smits viel voor de naam Mason: "Ik zat thuis op de bank televisie te kijken. Ergens in een programma kwam de naam Mason voorbij en ik was meteen verkocht. Het was perfect eigenlijk."

Mason is enorm in opkomst, vorig jaar werden er een paar honderd kinderen met de naam Mason geboren. De naam zou zomaar eens de namen-top-20 binnen kunnen dringen. Maar waar komt de naam vandaan? Wie zijn de voorlopers die de naam Mason voor het eerst aan hun zoon hebben gegeven? Op zoek naar de eerste Mason van Nederland!

Aangenaam, de podcast

Gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Saar Slegers, eindmontage Olivier Rekers. 

Mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luister hier de podcast.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1