appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: de lessen van het Belgisch boerkaverbod

ANP
dinsdag 30 juli 2019 | RAD1 | Redactie

Het 'gedeeltelijke verbod op gezichtsbedekkende kleding' gaat deze week in, in de volksmond ook wel het boerkaverbod.

Dat geldt in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen. Het boerkaverbod is en blijft al jaren aanleiding voor ingewikkelde en verhitte discussies.

Dat weten ze in België maar al te goed, daar is al acht jaar een verbod van kracht. In deze podcast zoeken we uit wat we van België kunnen leren. We praten erover met Jan Creemers, oud-burgemeester van Maaseik, de eerste gemeente die een verbod instelde. En Philip Heymans van de VRT. Hij deed verslag over de kwestie in België.

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1