Podcast

Podcast 'Aangenaam' gaat op zoek naar de essentie van namen

foto: Aangenaamfoto: Aangenaam
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast 'Aangenaam' gaat op zoek naar de essentie van namen

[NTR] Of je nu een unieke naam hebt, of juist een algemene, er zit achter elke naam wel een bijzonder verhaal. Waar komt je naam vandaan? Wat zegt een naam over iemand? Vanaf 28 juli verschijnt bij NPO Radio1 een nieuwe podcast over namen: Aangenaam.

{podcast audio="112893" caption="#1 - Aangenaam, Herman" }

Zo gaan we op zoek naar de meest getatoeëerde naam van Nederland, en komen we er achter wat de onverwachte naam is van de meest gekuste vrouw ter wereld. Hoe ontstaat een hippe naam? Hoeveel Henk&Ingrids zijn er nu echt? Heeft iedereen een oom Herman? Hoe is het als niemand je bij je naam durft te noemen? En wat vinden de twee broers Henk er van dat ze hetzelfde heten?

Gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Saar Slegers, eindmontage Olivier Rekers.

Herman

Vandaag de eerste officiële aflevering van Aangenaam. En die gaat natuurlijk over... Herman! De naam 'Herman' komt steeds minder voor, en dat is eigenlijk zonde, want het is misschien wel de meest mannelijke naam aller tijden. Bovendien zijn er heel veel mooie verhalen over Hermannen te vertellen. Denk aan Stier Herman, Catharina Herman, Herman het Brood (niet te verwarren met Herman Brood) en wat is het verhaal van mijn vier ooms Herman?

Alle muziek in deze aflevering is overigens gemaakt door een Herman! Zo is de begintune (die elke aflevering terugkomt) het nummer I'm walking van Perquisite en Benjamin Herman.

En ten slotte: mocht je tips hebben voor mooie naam-verhalen: edda.heinsman@ntr.nl

Aangenaam

De podcast 'Aangenaam' is te beluisteren via nporadio1.nl/podcasts of via iTunes, Sticher en Google Podcasts.

Ster advertentie
Ster advertentie