appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Podcast De Dag: de gevoeligheden in de Nederlands-Indische gemeenschap

ANP
vrijdag 28 juni 2019 | NPO Radio 1 | Redactie

Demonstranten grepen de opening van een Nederlands-Indisch museum gisteren aan om hun punt nog eens te maken.

Niet iedereen is het eens met de manier waarop er met de culturele en historische erfenis van Nederlands-Indië wordt omgegaan.

Daarom zoeken we in De Dag uit wat de standpunten zijn, de sociale verschillen, de verschillen tussen de Molukkers en de Indische Nederlanders en de lading van de term 'indo'. Historica en blogger Lara Nuberg praat ons bij. Ze werkt aan een roman over het leven van haar Indische oma.

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunesGoogle Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1