appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

Luister nu naar De Podcastpersiflage!

NPO Radio 1
woensdag 12 juni 2019 | AVROTROS | Mischa Blok Twitter

VINK, dé Podcastgids van Nederland, neemt je aan de hand door podcast-makend Nederland. Radiorecensent Vincent Bijlo, Volkskrant-recensent Stan Putman en NPO Radio 1-presentator Mischa Blok struinen door het alsmaar groeiende podcast-aanbod. Op zoek naar parels, podcasts die je gehoord moet hebben!

Nieuwe is De Podcastpersiflage, waarbij ze een nieuwe podcast lanceren die opvallend realistisch klinkt, maar eigenlijk niet bestaat. "Je vindt hem in je imaginaire podcast-app". Deze week De sigarendoos, een podcast van Audiocollectief Goesting. Ook nieuw is de podcast-tip van een bekende Nederlander. Deze week is dat Marcel van Roosmalen, schrijver én maker van de podcast De Krokante Leesmap. Enthousiast vertelt hij wat zijn favoriete Nederlandstalige podcast is. Benieuwd?

Dutch Podcast Awards

Voordat VINK drie Nederlandstalige podcasts bespreekt, blikt het drietal even kort terug op drie prijswinnaars tijdens de Dutch Podcast Awards. De Brand in het Landhuis, De Krokante Leesmap en Man, man, man de podcast.

Van Twee Kanten

Misschien ken je de rubriek ‘Liefde en Lust’ in Volkskrant Magazine waarbij mensen openhartig vertellen over hun liefdesleven. Deze rubriek wordt geschreven door journalist Corine Koole en zij is ook degene die bij deze podcast van de Volkskrant steeds een ander stel interviewt. Los van elkaar, zodat ze ieder hun kant van het verhaal kunnen vertellen. Luistert het drietal geboeid naar deze persoonlijke verhalen?

Leven met de maffia

In deze true crime podcast gaan journalisten Gabriella Adèr en Sanne de Boer op zoek naar de link tussen de Italiaanse maffia en Nederland. Dat doen ze vanuit een klein dorpje op een heuvel in de Italiaanse regio Calabrië. Waarom is Nederland zo in trek bij het machtige misdaadsyndicaat Ndrangheta? Slaagt deze podcast erin om je echt mee te voeren naar dat Italiaanse dorpje op de heuvel?

In de auto…

Journalist Chris Helt stapt in deze podcast van Nu Entertainment - de naam zegt het al - in de auto met een bekende Nederlander. Voor een openhartig gesprek. Het drietal luisterde naar de autoritjes met Bridget Maasland, Paul de Leeuw, Anna Drijver en Benja Bruijning. Levert dit echt interessante gesprekken op of is het eerder zonde van de benzine?

VINK

Het VINK-panel bespreekt Nederlandstalige podcasts en legt deze langs de VINK-meetlat: voegen ze écht iets toe aan het bestaande aanbod? Zijn ze kwalitatief mooi gemaakt? Hoe informatief zijn ze? Zijn ze van begin tot eind boeiend om naar te luisteren? VINK bestaat uit NPO Radio 1-presentator Mischa Blok, radiorecensent Vincent Bijlo en Volkskrant-recensent Stan Putman. Van iedere podcast zijn verschillende fragmenten te horen, zodat je als luisteraar echt een goed beeld krijgt van de besproken podcasts. Luister op www.nporadio1.nl/podcasts ook naar de andere afleveringen van ‘VINK, dé podcastgids van Nederland!’ En wil je zelf VINK luistertips geven? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1