appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: Hoe een IS-wees weer kind wordt

anp
dinsdag 11 juni 2019 | NPO Radio 1 | redactie

Twee Nederlandse weeskinderen van IS'ers zijn teruggehaald naar Nederland. Het gaat om kinderen van 2 en 4 jaar oud, die onder "erbarmelijke omstandigheden" in een kamp in Syrië zaten.

Het is voor het eerst dat Nederlandse kinderen van IS'ers zijn teruggebracht. Minister Grapperhaus zei tot nu steeds dat Nederland geen kinderen kon terughalen vanwege de veiligheidssituatie.

Dit standpunt kan de minister van Justitie en Veiligheid niet lang volhouden, denken deskundigen. Het zou dus best kunnen dat er in de toekomst meer kinderen terugkomen. En als ze hier zijn, wat dan?

Hoe zorg je ervoor dat getraumatiseerde of geradicaliseerde kinderen weer normaliseren?

We spreken met pedagoog Stijn Sieckelinck, onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht die onder meer publiceert over radicalisering.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1