appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Yous & Yay & Ilja Gort praten over...

VPRO
zaterdag 8 juni 2019 | VPRO | VPRO Podcasts Twitter

 Wijn. Uiteraard ze praten over wijn. Een gesprek dat smaakt naar meer.

Je herkent hem meteen: wijnkenner, wijnmaker en bovenal wijnliefhebber Ilja Gort. Met zijn krulsnor, baardje en alpinopet lijkt hij op een heuse Fransman. Yous en Yay spreken met hem in een nieuwe aflevering van de podcast New Emotions.

Het begin van de liefde

Het begon allemaal toen Ilja Gort verliefd werd op wijn. "In mijn rock-‘n-rolltijd dronk ik bier, of whiskey. Maar ik merkte dat je daar een beetje vermoeid van raakte."

Van de een op de andere dag stapte hij over naar wijn. "Ik ging me erin verdiepen, ging er boeken over lezen en flessen kopen van 30 euro", vertelt hij. Ilja Gort ontdekte de wereld van wijn en was verkocht.

Hij besloot een wijnkasteel te kopen om daar te genieten van het Franse leven, de natuur en de ruimte. Ilja Gort: "En vooral van de vrijheid…" Zijn bestaan als muzikant liet hij achter zich.

Wijntips

Wijn drinken zonder kater? Het kan volgens Ilja Gort. In de podcast geeft hij om de haverklap een tip voor een lekker glas.

Er zijn eigenlijk maar twee soorten wijn: lekkere wijn en vieze wijn.

Ook geeft hij tips over wat je moet doen als je per ongeluk een vieze wijn hebt besteld. Een avond laten verpesten door een fles 'uilenzeik' is volgens hem zeker niet nodig…

Yous & Yay?

Yous & Yay! Oftewel Sef (Yousef Gnaoui) en Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig. Samen maken zijn de VPRO Podcast Yous & Yay: New Emotions.

Je hoort interessante mensen, inspirerende mensen, mooie mensen, vervelende mensen, mensen met een vervelend randje en knuffelmensen.

Enthousiast?

Abonneer je dan op de podcast. En luister de afleveringen terug. Dat kan via de NPO Radio 1-app, via iTunes, of met Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1