appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Leven met de maffia #3: Infiltratie in de kerk

Sanne de Boer
vrijdag 24 mei 2019 | KRO-NCRV | KRO-NCRV

In een vijfdelige podcast zoeken journalisten Gabriella Adèr en Sanne de Boer naar de Italië-Nederland connectie. Met als uitvalsbasis een dorpje in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië reizen ze door de streek waar de machtigste maffia-organisatie zich herbergt: de 'Ndrangheta.

 

Uit hun gesprekken met lokale bewoners, journalisten, spijtoptanten, ondernemers, bestuurders en historici blijkt hoe zwaar de 'Ndrangheta een stempel drukt op het dagelijks leven. Alle verhalen die ze tegenkomen hebben één ding gemeen: ze zijn uiteindelijk allemaal te herleiden naar Nederland.

De 'Ndrangheta heeft zich op verschillende manieren in het dagelijks leven van de Calabrezen gewurmd. Hoe is het om te leven in een omgeving waarop de maffia een flinke stempel drukt? Op veel plaatsen infiltreert de 'Ndrangheta in gemeentebesturen en de katholieke kerk. Sanne gaat naar een Maria-processie in Polsi, waar jaarlijks 'Ndrangheta-bazen uit de hele wereld samenkomen.

Volgende week afleveringen 4 en 5

Heb je je nog niet geabonneerd op Leven met de maffia? Dat kan via iTunes/Apple PodcastsGoogle Podcasts, Stitcher en Pocket Casts en de NPO Radio 1 app. Dan zie je de laatste twee afleveringen op 27 en 28 mei vanzelf verschijnen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1