appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

Podcast Waarom #5: Waarom pleegde Bjorn zelfmoord?

Waarom
dinsdag 14 mei 2019 | VPRO | VPRO Podcasts Twitter

Krijgt Eva een antwoord op haar vragen als ze afspreekt met Joris, één van de andere jongens die betrokken was bij de zelfmoordpoging van Bjorn? En hoe gaat ze verder na alle antwoorden die haar zoektocht haar hebben gegeven?

Samen met politie-inspecteur Danny gaat Eva na 22 jaar op bezoek bij de ouders van Bjorn. Ze kijken samen terug op dit verhaal, maar ook op het laatste anderhalf jaar, waarin Eva het verhaal over Bjorns mysterieuze zelfdoding weer tot leven bracht.

Waarom #5: Krijgt Eva antwoord?

De podcast Waarom

Waarom is een vijfdelige podcast over een fatale vriendschap in de jaren 90. In 1997 besluit de 18-jarige Bjorn om een einde aan zijn leven te maken. Dat doet hij samen met Tom, iemand van wie Bjorn's vrienden nog nooit hebben gehoord. Eva Moeraert, de voormalige vriendin van Bjorn, gaat op zoek naar antwoorden.

Waarom stapten deze twee jongens uit het leven? Waarom had nog niemand ooit gehoord van Tom? Wat voor rol speelde de metal en grunge-muziek waar Bjorn naar luisterde in deze keuze? En waarom zijn ouders en vrienden twintig jaar lang nooit op zoek gegaan naar antwoorden?

Abonneer je nu!

Luister de afleveringen van de podcast Waarom via  nporadio1.nl/podcasts, op iTunes, Stitcher. of via vpro.nl/waarom. Abonneer je nu om geen aflevering te missen!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1