appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag
STER Advertentie

Laat je in deze podcast ontroeren door de orgels van de Notre-Dame

ANP
zaterdag 20 april 2019 | NPO | Redactie

Bij de brand in de Notre-Dame lijken, wonder boven wonder, de twee bijzondere orgels van de kathedraal redelijk gespaard te zijn gebleven. 

Bij de meest uiteenlopende momenten hebben die orgels geklonken: diensten rond de terreuraanslagen in Parijs en het afscheid van de presidenten Mitterand, de Gaulle en Pompidou. Maar ook werden de talloze telefoonfilmpjes van huwelijksaanzoeken van toeristen vaak onbedoeld door de orgels opgeluisterd. 

Wat maakt deze orgels zo speciaal? NPO Radio 4-presentator Sander Zwiep praat je in een kwartier bij over de geschiedenis van het koor- en hoofdorgel, met anekdotes en unieke inkijkjes van organisten en orgelkenners Harm Woltjer, Bert Rebergen, Merlijn Kerkhof en Aart Bergwerff."

Luister de podcast hier.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1