appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

NOS Formule 1-Podcast #5: 'Kwetsbaarheid Ferrari is lichtpunt voor Verstappen'

ANP
maandag 15 april 2019 | NOS | Redactie

Is Verstappen beter dan vorig jaar? Dat is toch de vraag die men in de eerste Grand Prix beantwoord wilt zien. Volgens Jan Lammers is hij niet meteen beter of slechter, maar heeft zijn auto zeker een stap gemaakt. "De slechte resultaten zullen dit jaar minder slecht zijn. Dat komt puur door de betrouwbaarheid van de auto."

#5: ''Kwetsbaarheid Ferrari is lichtpunt voor Verstappen'

Ook werd er in de podcast gesproken over de woede-uitbarsting van Verstappen na de kwalificatie. Verstappen werd opgehouden en kon geen extra poging meer doen om een snelle ronde neer te zetten.

Over de boordradio en voor de camera's was hij woedend op zijn collega's, die hem benadeelden. Volgens Louis Dekker mag je dat na vijf jaar Formule 1 wel afleren: "Daar zit nog een winstpunt." Lammers is daar duidelijk over: "Het team stuurt hem zo scherp de pits uit, dan mag je je als team ook wel verontschuldigen."

"Het pijnlijke is dat Mercedes zelfs races wint als ze niet op hun best zijn", begint Louis Dekker over de winnaar van de GP van China: Lewis Hamilton. "Ferrari zit vooral met zichzelf in de maag. Strategisch loopt het niet goed, de sfeer is niet goed."

Ook in deze podcast werd er verteld dat Ferrari het te kloppen team is. Toch zien zowel Dekker als Lammers kwetsbaarheden en juist dat is voor Red Bull een kans. "Die kwetsbaarheid is het lichtpunt voor Verstappen", vertelde Lammers.

NOS Formule 1-podcast

NOS Formule 1-Podcast #5: 'Kwetsbaarheid Ferrari is lichtpunt voor Verstappen' is hier te beluisteren en ook te downloaden via iTunes, Google Podcasts of Stitcher.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1