appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Bram Bakker

Robbert Meeder

Robbert Meeder presenteert samen met Renze Klamer Langs de Lijn En Omstreken.

Robbert Meeder begint zijn radioloopbaan op achttienjarige leeftijd bij diverse piratenzenders. Daarna werkt hij op de sportredacties van Stadsomroep Amersfoort en Radio Utrecht en bij NCRV Sport.

Bij Radio Nederland Wereldomroep is hij vanaf 1985 technicus en presentator. In de jaren tachtig en negentig werkt Robbert Meeder tevens als freelance-redacteur en verslaggever bij NOS Langs de Lijn. Onder meer als redacteur van de rubriek ‘Het wel en wee van het betaalde voetbal’. In 2000 treedt hij in vaste dienst bij het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn en wordt hij presentator van het sportprogramma.

Bovendien presenteert Robbert Meeder regelmatig het gecombineerde NOS Radio 1 Journaal/Langs de Lijn-programma. In 2012 is hij één van de presentatoren van Radio Olympia. Robbert Meeder over radio maken: “Het mooie van radio, is dat je luisteraars in een bepaalde wereld kunt zuigen die je zelf creëert. Wij zijn als makers de ogen van de luisteraars en dat moet niet alleen hoorbaar maar ook voelbaar zijn op de radio.”

Robbert Meeder is maker van de interviewserie Sportgasten, waarin de top van vaderlandse sportwereld een uur lang mag bepalen wat de onderwerpen zijn. Robbert Meeder: “Een prachtige serie. Mooi om te zien dat sporters als Arjen Robben, Epke Zonderland, Maurits Hendriks, Dorian van Rijsselberghe en Rafael van der Vaart bereid zijn meer van zichzelf te laten zien dan je in eerste instantie verwacht. Ik hoop er nog veel te mogen maken.”

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1