appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Brainwash Zomerradio

Renze Klamer

Renze Klamer wordt in Rotterdam geboren en gaat na de middelbare school een economische opleiding doen in Breda. Via een stage komt hij bij de EO terecht waar hij gaat werken voor de afdeling Marketing & Communicatie.
In 2010 wordt hem gevraagd een screening te doen voor potentiële nieuwe presentatoren. Hij valt op. Renze gaat verschillende programma’s presenteren en doet veel ervaring op met het online programma Makkelijk Praten Achteraf, na afloop van de uitzendingen van Knevel & Van den Brink en 1 Voor de Verkiezingen.In 2013 valt Renze met regelmaat in als presentator bij Dit is de Dag als Tijs van den Brink of Elsbeth Gruteke afwezig zijn. Na 1 januari 2014 wordt Renze één van de drie vaste presentatoren van het NPO Radio 1-programma. Twee dagen per week zit hij naast Tijs van den Brink. Op zaterdag en om de woensdag staat hij er alleen voor.
Over Dit is de Dag zegt Renze: 'Ik houd van inhoud, afwisseling en sfeer. Een politicus kun je niet weg laten komen met een ontwijkend antwoord, maar ook een mooi verhaal achter de voorstelling van een nieuwe cabaretier is de moeite van het luisteren waard. Sfeer vind ik heel belangrijk, want radio is vaak ook een "maatje": in de auto onderweg naar huis, thuis op de bank, of gewoon op het werk. Het mooie aan radio vind ik dat het ruimte laat aan het voorstellingsvermogen van de luisteraar. Mijn uitdaging als radiomaker is ervoor te zorgen dat de luisteraar het ‘voor zich ziet’ en aan het einde van de autorit nog even blijft zitten om het gesprek af te luisteren.”

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1