appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
Foto van Pieter Jan Hagens

Pieter Jan Hagens

Pieter Jan Hagens is een van de presentatoren van Radio EenVandaag

Pieter Jan Hagens (14 augustus 1958) is als presentator van de televisieprogramma's EenVandaag, Buitenhof en het Gesprek met de minister-president het journalistieke gezicht van de Avro. Eerder maakte hij voor deze omroep de bekroonde biografiereeks Hoge Bomen en presenteerde hij vier seizoenen lang het populaire Wie is de Mol.
 
Zijn omroepcarrière begon in december 1981 bij de Vara, waar hij een reeks uiteenlopende radioprogramma's presenteerde, zoals Woensdageditie, Verrukkelijke Vijftien en Spijkers met Koppen. Hij werkte veel samen met Felix Meurders, die hem die eerste jaren de kneepjes van het vak bijbracht. Zijn debuut op televisie maakte Hagens eind jaren tachtig met het TV Werkjournaal, gevolgd door onder meer Jules Unlimited, Zappelin en Wegens Vakantie Geopend.
 
Halverwege de jaren negentig vertrok Pieter Jan naar Veronica, waar hij te zien was met de journalistieke talkshow 'Hagens' en de interviewserie Het Laatste Woord.
 
Na dit kortstondige avontuur vond hij in 1998 zijn plek bij de Avro, aanvankelijk als presentator van de actualiteitenrubriek Netwerk. 
Pieter Jan Hagens is getrouwd met Renske Kastelein, initiatiefnemer van het Amsterdamse Restaurant Freud, waar mensen met een psychiatrische achtergrond werken. Samen hebben ze twee kinderen. In zijn vrije tijd zeilt Hagens graag op zee.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1