appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Foto van Petra Possel

Petra Possel

Petra Possel presenteert Radio Kunststof en Radio Mangiare!. 

Petra Possel gaat na haar opleiding aan de School voor Journalistiek werken bij het cultuurprogramma Ophef & Vertier van de VARA en krijgt in 1991 haar eigen programma Opium, bij de AVRO, waarvan zij zeven jaar lang de presentatie op zich neemt.
Ze schrijft over cabaret en toneel in het Parool, presenteert diverse televisieprogramma’s, waaronder een seizoen lang C-Land bij de NPS en doet de eindredactie van verschillende programma’s, waaronder De Avond van het Boek (NPS), Parla (KRO) en De Kunst (NTR).
Het radioprogramma Kunststof, dat ze sinds 2001 presenteert op NPO Radio 1, werd bekroond met de Zilveren Reis microfoon en een Marconi Award.
Sinds 2010 maakt ze ook het radioprogramma Mangiare! over eten & koken, een programma dat vanaf januari 2014 twee keer per maand op NPO Radio 1 wordt uitgezonden.
Petra Possel is gek op reizen en eten en schrijft hierover verschillenden boeken. Naast reisboeken schrijft ze het persoonlijke boek Vrouw in de Rouw. Momenteel is zij bezig met haar nieuwe boek De Troost van Eten, dat in het voorjaar van 2015 verschijnt.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1