appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Martijn de Greve

Martijn de Greve begint zijn carrière in september 1996 bij Amsterdam FM als verslaggever voor diverse actualiteiten- en sportprogramma’s. Tussen 1998 en 2002 is Martijn bij BNR Nieuwsradio presentator van programma’s als De Lobby, Mediazaken en Café Vondel.
Daarnaast was hij woordvoerder van de Amsterdamse wethouder Belliot en maakte hij in 2006 deel uit van het campagneteam Asscher-Aboutaleb.
De Greve maakte ook enkele televisieprogramma's voor de Amsterdamse zender AT5: Waterloo, De Slag om de Stopera en Amsterdam Kiest en rond de verkiezingen van 2012 voor de VARA Politieke Junkies.
In het dagelijks leven is Martijn tevens werkzaam als gespreksleider, met een sterke voorliefde voor het (politieke) debat. Hij was onder meer presentator van de Gemeenteraads- en Tweede Kamer verkiezingsbijeenkomsten van de VVD. Ook is Martijn zeer buitengewoon bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand.In 2012 verzorgt hij de verkiezing van de partijleider van de PvdA.  In debatcentrum de Balie in Amsterdam treedt hij met Wouke van Scherrenburg maandelijks op als host van het debatcafé 'Politieke Junkies'.
Martijn de Greve presenteert sinds januari 2014 voor Omroep WNL het politieke praatprogramma WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1