appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Mark Visser

Mark Visser is de vaste vervanger van presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal

Al zolang mark zich kan herinneren wilde hij journalist worden. Toen hij als tienjarige van het clubblad van mijn wielerclub de vraag kreeg of hij ambities had op fietsgebied, antwoordde hij dat dat niet het geval was: “Ik wil journalist worden, de Tour de France verslaan!”.

Tijdens zijn rechtenstudie begon hij met nieuwslezen in de nacht bij Sky Radio. Niet veel later ging hij ook bij Omroep West aan de slag. In 2007 had hij zo veel vlieguren dat hij kon gaan werken als redacteur en nieuwslezer bij de NOS. Daar werkte Mark tijdens grote nieuwsgebeurtenissen, zoals de aanslag op Koninginnedag en de val van de Egyptische president Mubarak.

'Dat is ook mijn drijfveer: erbij zijn als het gebeurt'

Marks persoonlijke hoogtepunt was zaterdag 21 april 2012, toen Geert Wilders in het Catshuis zijn gedoogsteun aan het kabinet-Rutte introk. Direct toen Wilders wegliep, moest Mark de zender op voor een extra uitzending van het NOS Radio 1 Journaal.

Meer dan ooit voelde Mark de opwinding dat hij de geschiedenis mocht verslaan op het moment dat die zich voltrok. Dat is ook zijn drijfveer: erbij zijn als het gebeurt. En om de gebeurtenissen te doorgronden en aan anderen te vertellen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1