appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
Foto van Jan Mom

Jan Mom

Jan Mom is presentator van Radio EenVandaag. Hij studeerde aan de School voor Journalistiek. De afgelopen jaren vervulde hij voor de AVRO de rol van anchor van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op Radio 1. Daarvoor was hij onder meer adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws en eindredacteur bij RTL Nieuws. 

Mom start in 1976 als verslaggever voor regionale kranten. Hij komt via STAD Radio Amsterdam in 1988 bij de VARA terecht als verslaggever/presentator van actualiteiten- en cultuurprogramma’s op Radio 1 en 2. Hij werkte daarnaast als freelance verslaggever en presentator voor de KRO, NOS, Teleac, NCRV, Radio West , RTV Noord Holland en Talkradio. In 1996 kreeg hij het verzoek om Veronica's Nieuwslijn te werken. Een jaar later vervolgde hij zijn loopbaan als eindredacteur bij RTL Nieuws en in 2002 als adjunct hoofdredacteur van NOS Nieuws. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1