appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
Foto van Floortje Smit

Floortje Smit

Floortje Smit studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze studeerde in 2004 af met de radiodocumentaire Een Heilig Beroep (tweede plaats RVU-radioprijs). Daarna werkte ze onder andere voor de NCRV (internetredactie Netwerk), de RVU (tv- en radioprogramma De Publieke Zaak), en de VPRO (radioprogramma De Avonden).

In 2006 was ze eindredacteur van het radioprogramma De Publieke Zaak, uitgezonden op BNR Nieuwsradio. In datzelfde jaar begon zij bij de Volkskrant als journalist en filmcriticus. Daarbij is Floortje ook te horen als journalist en verslaggever in het NPO Radio 1-programma Nooit Meer Slapen.

Vanaf 2014 is zij ook één van de presentatoren van het VPRO-programma Woord op NPO Radio 1. Goede radio slaagt erin een film aan te zetten in je hoofd, vindt ze, “Woord moet voelen alsof je 's nachts bij iemand op visite komt met een fantastische dvd-collectie.”

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1