appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Amerika-kenner Mens: 'Kritiek van Europese leiders op Trump is hypocriet'

ANP
zondag 24 juni 2018 | WNL | Thijs Kroezen

"Wat mij ontzettend is opgevallen is de enorme hypocrisie van Europese leiders over het beleid van Trump", zei Raymond Mens, Amerikakenner en politicoloog vandaag in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

"Echt te belachelijk voor woorden", stelt Mens. "Als wij de Middellandse zee niet hadden gehad, hadden we allang een muur gehad. Ik vind het ook hele erge beelden en er is sprake van een mensonterende situatie, maar president Trump heeft te maken met het feit dat de immigratiecrisis al tien tot twintig jaar duurt in de VS."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

SP-Kamerlid Sadeth Karabulut weet niet of de vluchtelingencrisis in Europa ook zo lang gaat duren. "We zijn symptomen aan het bestrijden. Waar de leiders niet in slagen is het aanpakken van de grondoorzaken", aldus Karabulut. Ze noemt onder meer klimaatverandering en interventieoorlogen in het Midden-Oosten.

Buitengrenzen

"Waarom is president Trump eigenlijk gekozen? Trump zegt altijd, en dat slaat heel erg aan: 'Als je geen grenzen hebt, heb je geen land.' Het is een simpele uitspraak, maar het is wel waar", zegt Mens. "Wat wij in Europa gedaan hebben is de interne grenzen weggehaald, maar niet gedacht aan de buitengrenzen. Mensen willen daar iets aan gebeurt. Daarna kan je werken aan een meer duurzame oplossing."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1