Winterspelen 2018

Mischa Says Hi! #3: Deze broodjeszaak is ware hype, maar waarom?

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Mischa Says Hi! #3: Deze broodjeszaak is ware hype, maar waarom?

[AVROTROS] Vijf uur 's ochtends opstaan zodat je op tijd in de rij staat om een broodje te kunnen scoren: Koreanen zijn gek genoeg om dat te doen. Want als zij op tv hebben gezien dat iets goed is, dan moeten ze dat proberen en moeten ze het vervolgens uiteraard met hun vrienden op social media delen.

Video niet beschikbaar

Vandaag zijn we op bezoek bij een ware hype: een broodjeszaak die veel in de media is geweest vanwege hun 'fabelachtige' zachte -met room gevulde- rijstbroodjes: 'injolmipang'. Klanten mogen er maximaal drie kopen, ongeveer twee euro per stuk, zodat zoveel mogelijk mensen van deze ware traktatie kunnen genieten.

Mischa komt vandaag vlak voor openingstijd, 12.00 uur, aan bij de broodjeszaak. Inmiddels staat de straat vol met zo'n 200 enthousiaste maar geduldige klanten te wachten, want dat valt op: het wachten is totaal gecontroleerd. Nieuwe klanten sluiten keurig achteraan in de rij, niemand dringt voor en alles verloopt gemoedelijk. De zaak verkoopt binnen twee uur zo'n 2000 broodjes. Resultaat: uitverkocht.

Wat vindt Mischa van het broodje, zou ze voor een hype als deze ook in de rij gaan staan en snapt ze dit fenomeen? Mischa Says Hi! of Mischa Says no.

Mischa Says Hi!

Mischa Blok ruilt tijdens de Olympische Winterspelen de studio van Radar Radio in voor de straten van haar vaderland Zuid-Korea. De presentatrice duikt voor RadiOlympia vol overgave in de – soms bizarre – Koreaanse cultuur en gewoontes. Blok is in het land geboren en op driejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens haar ontdekkingstocht gaat ze op zoek naar de Koreaanse identiteit en vraagt ze zichzelf af: hoe Koreaans ben ik nog? Mischa Says Hi! is iedere dag te horen in RadioOlympia (11.00 en 15.00 uur) en te zien via NPORadio1.nl en alle sociale kanalen.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Luister dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur naar RadiOlympia met de vernieuwde NPO Radio 1-app. Je leest er altijd en overal het laatste (sport)nieuws en de beste achtergrondverhalen.

Ster advertentie
Ster advertentie