Winterspelen 2018

Mischa Says Hi! #Overzicht: Levende vis eten, broodjeszaak is hype en valpartijen op de ijsbaan

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Mischa Says Hi! #Overzicht: Levende vis eten, broodjeszaak is hype en valpartijen op de ijsbaan

[AVROTROS] De Spelen zijn al meer dan een week onderweg, sportief gezien is er veel succes, maar wat weten we eigenlijk over Korea? Mischa Blok verkent het gastland in 'Mischa Says Hi!' Dit mag je niet missen:

#1 "De tentakels bewegen nog!"

Mischa is nog maar net in Korea of ze krijgt al levende vis voorgeschoteld. Wat een ware traktatie had moeten zijn, verliep anders.

Video niet beschikbaar

#2 Waarzegger weet waar Mischa op moet gaan letten..

Kwalijk bekomen van de inktvis gaat Mischa op bezoek bij een waarzegger. Je vindt ze overal op straat. Deze waarzegger laat weten: "pas op met drank en je geeft te veel geld uit".

Video niet beschikbaar

#3 "Het lijkt een beetje op een Bossche Bol"

In Gangneung, de stad waar alle ijswedstrijden plaatsvinden, is een broodjeszaak waarvoor mensen uren in de rij staan. De bakker verkoopt 'injolmipang'. "Het is een lekker broodje, maar ik zou er niet 5 uur 's ochtends voor op gaan staan" aldus Mischa.

Video niet beschikbaar

#4 Shop till you drop!

Het is 01:00 's nachts en de Koreanen zijn nog volop aan het shoppen. Raar? Nee hoor, dat is heel erg gewoon in de Koreaanse 24-uurs economie. Zou dit wat voor Nederland zijn?

Video niet beschikbaar

#5 "Deze jongen zit hier al bijna 6 uren"

Een zaal vol jongeren die met glazige ogen zitten te staren naar een scherm. Mischa is vandaag op bezoek in een PC Bang: een gameroom waar je voor 80 eurocent per uur naar hartenlust kunt gamen. Zou ze haar 10-jarige zoontje hier naar toe laten gaan?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#6 Hoe vind je in Korea de liefde?

Dat de liefde een moeilijk bespreekbaar onderwerp is, daar komt Mischa al vrij snel achter. In de rij voor discotheek Made in de populaire wijk Itaewon in Seoul staan honderden jongeren te wachten voordat ze de nachtclub mogen betreden. Vinden ze hier hun ware liefde?

Video niet beschikbaar

#7 Valpartijen gegarandeerd!

Iets doen waar je niet zo goed in bent. Zwemmen, kunnen ze niet. Schaatsen, dat ook niet. Maar toch doen ze het. En dat terwijl ze normaal gesproken zo perfectionistisch zijn. Tolk You Grant laat weten: "We moeten het gewoon één keer gedaan hebben...".

Video niet beschikbaar

#8 Een doos vol vis met Koreaans nieuwjaar

16 februari: Koreaans Nieuwjaar! Het is dit jaar het jaar van de hond. Hoe zit dat eigenlijk met Koreaans Nieuwjaar? Champagne en oliebollen? Nee, dit verloopt totaal anders hier!

Video niet beschikbaar

#9 Onze Koning is een bollenboer

In Zuid-Korea draait alles om imago. Het is ontzettend belangrijk dat je een hele goede eerste indruk maakt. Want die kun je nooit meer over doen. Status moet je uitstralen, dan pas zul je respect krijgen. We gaan de straat op en laten Koreanen foto’s zien van onze BN-ers. Hoe succesvol komen zij op de Koreanen over?

Video niet beschikbaarMorgen om 12:00 uur is er weer een nieuwe aflevering van Mischa Says Hi! te zien op nporadio1.nl. En natuurlijk iedere dag te horen in Radio Olympia.

Mischa Says Hi!

Mischa Blok ruilt tijdens de Olympische Winterspelen de studio van Radar Radio in voor de straten van haar vaderland Zuid-Korea. De presentatrice duikt voor RadiOlympia vol overgave in de – soms bizarre – Koreaanse cultuur en gewoontes. Blok is in het land geboren en op driejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens haar ontdekkingstocht gaat ze op zoek naar de Koreaanse identiteit en vraagt ze zichzelf af: hoe Koreaans ben ik nog? Mischa Says Hi! is iedere dag te horen in RadioOlympia (11.00 en 15.00 uur) en te zien via NPORadio1.nl en alle sociale kanalen.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Luister dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur naar RadiOlympia met de vernieuwde NPO Radio 1-app. Je leest er altijd en overal het laatste (sport)nieuws en de beste achtergrondverhalen

Ster advertentie
Ster advertentie