Winterspelen 2018
EONOS

'Wüst kan altijd iets extra's op de Spelen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wüst kan altijd iets extra's op de Spelen'

De kans is groot dat de eerste dag van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea direct meerdere medailles voor Nederland zullen opleveren. Op de schaatsbaan bijvoorbeeld, waar Antoinette de Jong en Ireen Wüst grote kanshebbers zijn op de 3.000 meter.

Oud-schaatsster Renate Groenewold blikt in Langs de Lijn En Omstreken vooruit op de strijd tussen De Jong en Wüst. Vier jaar geleden in Sotsji eindigde De Jong teleurstellend als zevende en stond ze huilend op de baan.

"Als we scorebordjournalistiek bedrijven zou je zeggen dat De Jong favoriet is", vertelt Groenewold. "Zij was in het voorseizoen op bijna elke 3 kilometer beter. Maar Wüst kan bouwen op het feit dat zij in de loop van het seizoen altijd groeit. Als iemand iets extra's kan op de Spelen, dan is zij het wel."

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Lees het laatste nieuws en de beste achtergrondverhalen. Download de app.

In de voorbeschouwing op de race van zaterdag bleef Wüst nuchter. "Ik moet drie kilometer lang linksom", zei de regerend olympisch kampioen voor de camera's. Groenewold vindt dat wel een mooie opmerking. "Zij heeft in het verleden al laten zien dat ze heel goed weet waar ze mee bezig is. Ik kijk erg uit naar de strijd van morgen."

De 3.000 meter bij de vrouwen begint zaterdag om 12.00 uur en is live te volgen via NPO Radio 1.

'Wust kan altijd iets extra's op de Spelen'

Ster advertentie
Ster advertentie