Winterspelen 2018

Mischa Says Hi! #10: Wil je een nieuw gezicht? Prima, dat kan voor 6000 euro

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Mischa Says Hi! #10: Wil je een nieuw gezicht? Prima, dat kan voor 6000 euro

[AVROTROS] In Seoul, in de welvarende wijk Gangnam - die bekendheid verwierf dankzij de hit van Psy - wordt het straatbeeld bepaald door de klinieken van plastisch chirurgen. Zo’n kwart van de Koreaanse vrouwen ondergaat een cosmetische ingreep. Onder jonge Koreaanse vrouwen loopt dit percentage zelfs op tot vijftig procent! En waarom? Ze willen er simpelweg westers uitzien.

Video niet beschikbaar

Westerse ronde ogen, een westerse neus en een westerse kaaklijn. Want als je er westers uitziet, zo denken ze, is de kans groter dat je een goede baan scoort en de liefde van je leven ontmoet. Kortom, dat je succesvoller bent. Vandaag bezoekt Mischa zo’n kliniek, ze praat met een meisje in de wachtkamer dat een botox-injectie zal ondergaan. Ook vraagt ze aan de plastisch chirurg wat zij bij haar zou doen om haar een meer westerse look te geven. En wat moet dat kosten?

Wat vindt Mischa van dit Koreaanse schoonheidsideaal? Wordt dit een Mischa Says Yes? Of blijft ze toch bij haar Aziatische look en wordt het een Mischa Says No?

Bekijk ook:

Mischa Says Hi!

Mischa Blok ruilt tijdens de Olympische Winterspelen de studio van Radar Radio in voor de straten van haar vaderland Zuid-Korea. De presentatrice duikt voor RadiOlympia vol overgave in de – soms bizarre – Koreaanse cultuur en gewoontes. Blok is in het land geboren en op driejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens haar ontdekkingstocht gaat ze op zoek naar de Koreaanse identiteit en vraagt ze zichzelf af: hoe Koreaans ben ik nog? Mischa Says Hi! is iedere dag te horen in RadioOlympia (11.00 en 15.00 uur) en te zien via NPORadio1.nl en alle sociale kanalen.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Luister dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur naar RadiOlympia met de vernieuwde NPO Radio 1-app. Je leest er altijd en overal het laatste (sport)nieuws en de beste achtergrondverhalen.

Ster advertentie
Ster advertentie