Winterspelen 2018
AVROTROS

Snowboarder verslaapt zich, vergeet jas, wint tóch goud en gaat nu viral

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Snowboarder verslaapt zich, vergeet jas, wint tóch goud en gaat nu viral

De Olympische Spelen kunnen natuurlijk non-stop op aandacht rekenen, maar sommige verhalen vallen extra op. Zo heeft de 17-jarige Amerikaanse snowboarder Red Gerard wel een heel bijzonder verhaal. Hij versliep zich voor zijn Olympische wedstrijd op het onderdeel Slopestyle, omdat hij naar eigen zeggen de avond ervoor te lang naar Netflix had gekeken.

Mede-atleet Kyle Mack maakte hem vervolgens wakker en Gerard arriveerde nog maar net op tijd aan de start. Daar bleek dat hij zijn officiële wedstrijdjas was vergeten. Maar daar was Mack weer: hij gaf zijn jas aan Gerard, en zo kon die toch van start. Geloof het of niet, maar Gerard haalde uiteindelijk een gouden medaille!

Er ontstond na afloop nog wel wat gedoe vanwege zijn woordgebruik. Want nadat duidelijk was dat hij goud had gewonnen, zei hij ‘holy fuck!' De NBC zond dat uit zonder censuur (vloeken is op de Amerikaanse televisie uit den boze) en de commentatoren verontschuldigden zich daarna voor zijn taalgebruik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar, het is hem ongetwijfeld vergeven want door dit verhaal, en het feit dat hij de eerste gouden medaille voor de VS heeft gehaald deze Spelen, is Red Gerard op dit moment dé Amerikaanse sportheld.

TrendingVandaag 13 februari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie