Verkiezingen

Vandaag op NPO Radio 1: Marianne Thieme, Jeroen Dijsselbloem en de Kinderstem

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Marianne Thieme, Jeroen Dijsselbloem en de Kinderstem

In aanloop naar 15 maart staat NPO Radio 1 volop in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Dagelijks is onder meer een lijsttrekker te gast in het NOS Radio 1 Journaal en horen we in Langs de Lijn En Omstreken De Kinderstem, want ook kinderen hebben vragen, zorgen en ideeën. Vandaag is PvdD-leider Marianne Thieme te gast, interviewen Tony, Quinten en Hugo lijsttrekker Sybrand Buma en schuift Jeroen Dijsselbloem aan bij Dit is de Dag.

Marianne Thieme
Partij voor de Dieren-leider Marianne Thieme is vandaag te gast bij het NOS Radio 1 Journaal. Elke werkdag is een hoofdrolspeler te horen tussen 08.30 en 09.00 uur op NPO Radio 1. Gisteren schoof Denk-leider Tunahan Kuzu aan. De lijsttrekker sprak onder meer over de ophef rondom zijn uitspraak over de behandeling van patiënten met een migrantenachtergrond.

Lees meer: Kuzu: 'Ik had de woorden zorgvuldiger moeten kiezen'

Jeroen Dijsselbloem
PvdA’s nummer 3 van de kieslijst en vertrekkend Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem laat vanavond in Dit is de Dag een kant van zichzelf zien die we misschien alweer vergeten waren: hij is te gast over het thema ‘integratie’, waar hij vroeger voor zijn partij de woordvoerder over was.

De Kinderstem met Sybrand Buma
Ongewone vragen voor de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen. Vandaag nemen Hugo, Tony en Quinten CDA-leider Sybrand Buma onder vuur. De lijsttrekker moet onder meer uitleggen waarom er in de Tweede Kamer niet altijd respectvol met elkaar wordt omgegaan, terwijl kinderen dat op school wel leren. Vanavond om 21.30 uur in Langs de Lijn En Omstreken.

Lees ook: De Kinderstem met Jesse Klaver

Gisteren gemist

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra pareert in Stand.nl de kritiek van D66 dat de partij een verhoging van lasten zou verbergen. Volgens Zijlstra is het de oppositiepartij zelf die lastenverzwaringen verborgen houdt, "en dat is nou net effe niet eerlijk". Luister het hele gesprek terug:

Video niet beschikbaar

Of lees het artikel: 'Boerenbedrog? Pechtold moet in de spiegel kijken'

Bekijk ook: 'Policiti debatteren niet, maar slingeren stellingen naar elkaars hoofd'

Wil je niks over de Tweede Kamerverkiezingen missen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale verkiezingspagina.

Ster advertentie
Ster advertentie