Verkiezingen

Vandaag op NPO Radio 1: Tunahan Kuzu van DENK

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Tunahan Kuzu van DENK

In aanloop naar 15 maart staat NPO Radio 1 volop in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Dagelijks is onder meer een lijsttrekker te gast in het NOS Radio 1 Journaal en horen we in Langs de Lijn En Omstreken De Kinderstem, want ook kinderen hebben vragen, zorgen en ideeën. Vandaag is DENK-leider Tunahan Kuzu te gast en interviewen Merijn en Hugo lijsttrekker Henk Krol.

Tunahan Kuzu
DENK-leider Tunahan Kuzu is vandaag te gast in het NOS Radio 1 Journaal. Elke werkdag is een hoofdspeler te horen tussen 08.30 en 09.00 uur op NPO Radio 1. Kuzu herhaalde gisteren bij RTL Z nog eens zijn vergelijking dat PVV-voorman Wilders 'op weg is een soort Hitler te worden'. Hij verwees naar voorstellen van Wilders om Nederland te de-islamiseren en moskeeën te sluiten. Hij wees erop dat in de jaren 30 in Duitsland synagoges werden gesloten. Hij voegde eraan toe dat hij met zijn vergelijking niet doelde op de periode van de Tweede Wereldoorlog, maar dus op de periode daarvoor.

Gisteren schoof 50PLUS-leider Henk Krol aan bij het NOS Radio 1-Journaal. De lijsttrekker had het onder meer over het verlagen van de AOW-leeftijd.

Lees meer: Een compromis over de AOW-leeftijd is geen optie voor Henk Krol

De Kinderstem
Ondanks dat Nederlanders onder 18 jaar niet mogen stemmen, hebben zij toch vragen, zorgen en ideeën. Langs de Lijn En Omstreken geeft daarom in samenwerking met de Kindercorrespondent de komende weken volop aandacht aan de Kinderstem. Elke avond schuift daarom Kindercorrespondent Tako Rietveld vanaf 20.30 uur samen met jonge interviewers aan. Merijn en Hugo interviewen vandaag 50Plus-leider Henk Krol.

Lees ook: Kinderen nemen lijsttrekkers onder vuur

Gisteren gemist

Wilders is boos op FNV
Geert Wilders is boos op vakbond FNV vanwege een nieuw reclamespotje. Vervreemdt de bond zich zo niet van haar eigen achterban? Ron Meyer van de SP, Gijs van Dijk van de PvdA en Reinier Castelein van vakbond De Unie vertellen hierover in De Nieuws BV:

Geert Wilders is boos op de FNV

Lees ook: Opmars van Wilders brengt Nederlanders in Marokko naar de stembus

Wil je niks over de Tweede Kamerverkiezingen missen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale verkiezingspagina.

Ster advertentie
Ster advertentie