Verkiezingen

Een compromis over de AOW-leeftijd is geen optie voor Henk Krol

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een compromis over de AOW-leeftijd is geen optie voor Henk Krol

[NOS] Een compromis voor een verlaging van de leeftijd naar 66 jaar is geen optie voor Henk Krol. "Dat is voor mij niet genoeg", zegt Henk Krol van 50Plus in het NOS Radio 1 Journaal. "Wat ik wil daar kom ik ook niet op terug."

Volgens de lijsttrekker is de verlaging van de AOW-leeftijd iets wat de meerderheid van de Nederlandse bevolking wil. "En als de meerderheid van de bevolking dat wil, dan moet je met z'n allen kijken hoe je het kan dekken."

Voor 50Plus blijft de verlaging van de AOW-leeftijd dan ook een harde voorwaarde om aan een volgend kabinet mee te doen. "Ik wil niet zoals Wilders destijds deed, beloven dat 65, 65 wordt en dit binnen 24 uur na de verkiezingen bij het vuil zetten. Dat gaat bij ons niet gebeuren. Wij houden vast aan een verlaging naar 65. En als ik dan mijn belofte gehouden heb, weten mensen dat ze op 50Plus kunnen rekenen."

Om dit te bereiken Krol wil onder meer dat de pensioenen weer geïndexeerd worden. "Dat kost de overheid geen geld. Dat zit in de potten van de pensioenfondsen en daar hoef je dus alleen de regels voor aan te passen. Het is nadelig voor niemand."

De plannen moeten volgens Krol betaald worden van alles wat er de komende jaren dankzij de economische vooruitgang overblijft op de rijksbegroting. "Wij willen dit niet uitgeven, zoals andere partijen willen, maar juist in kas houden. Zodat de verlaging van de leeftijd ook voor de toekomstige generatie betaalbaar blijft.

Luister het hele gesprek met 50Plus-leider Henk Krol terug:

Ster advertentie
Ster advertentie