Verkiezingen

‘Het gaat goed met Nederland’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Het gaat goed met Nederland’

[KRO-NCRV] Het gaat goed met Nederland en dat hebben steeds meer mensen door. Dat zegt minister van Financiën en Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem (PvdA) in Stand.nl op NPO Radio 1. "Ik begin me af te vragen of het sentiment nog wel zo negatief is."

Na jaren van crisis gaat het nu weer goed met Nederland. De crisis is voorbij. De werkloosheid daalt, de begroting is in evenwicht en de economie groeit. Toen het kabinet Rutte II aantrad zat Nederland in een diepe crisis.

Begrotingsoverschot

Met Prinsjesdag liet het kabinet Rutte II weten dat het ergste leed achter de rug is. De economie staat er weer goed voor. En dan blijkt vandaag ook nog dat de overheid het afgelopen jaar voor het eerst sinds 2008 een begrotingsoverschot heeft.

Volgens Dijsselbloem is het geen toeval dat die cijfers drie weken voor de verkiezingen komen. "We zijn bezig de rekening af te sluiten. Ik had het heel graag aan het begin gehad, maar toen zaten we echt op het begin van de crisis."

1000 euro

Dijsselbloem zet de zogeheten valse belofte van Rutte over de duizend euro voor elke werkende graag nog even recht.

"Rutte heeft dat natuurlijk beloofd en we hebben dat ook voor groot deel van de werkenden ook waargemaakt. Alleen niet voor de hoogste inkomens. Dankzij de PvdA."

Luister hier de hele uitzending van Stand.nl terug:

Stand.nl: Het gaat goed met Nederland

Ster advertentie
Ster advertentie