Verkiezingen

'Politici beloven gouden bergen'

foto: Nieuws en Cofoto: Nieuws en Co
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Politici beloven gouden bergen'

[NOS - NTR] De 70-jarige oud-buschauffeur John Brandenhof heeft het gehad met alle beloften in verkiezingstijd. ‘Kijk naar de PvdA en de VVD, die gaan hun eigen gang. En van de verkiezingsbeloften blijft niets over. Heb jij 1000 euro gekregen? Daar is nooit iets van terecht gekomen, niks nada.’ Lara Rense, presentator van Nieuws en Co spreekt met John.

Lara spreekt John in de bossen bij Otterlo. Daar is hij sinds zijn pensioen natuurgids. John kon op de oude manier stoppen met werken; na 40 dienstjaren toen hij 60 was. Een luxe als je kijkt naar de huidige pensioenregelingen. Maar John merkt dat hij elk jaar minder geld krijgt. Daar maakt hij zich wel eens zorgen over, de prijzen stijgen immers wel gewoon.

Quote

'Het CDA krijgt meer voor elkaar dan 50Plus of de PVV, denk ik'

John Brandenhof

Het succes in de peilingen van een partij als 50Plus wordt onder meer verklaard doordat een deel van de ouderen erop achteruit is gegaan. Stemt John ook op de partij van Henk Krol?

PVV en 50Plus, het is bij John allemaal langs gekomen. Maar uiteindelijk denkt hij dat hij voor het CDA gaat. ''Het partijprogramma van het CDA past denk ik het best bij me. En ze krijgen meer voor elkaar denk ik dan 50 Plus of de PVV'', zegt John.

Johns boodschap aan de politiek

Wat is zijn boodschap aan het CDA en aan andere partijen? ''Wat politieke partijen voor de kiezers moeten doen is waarmaken wat ze in het partijprogramma hebben. Want ze beloven gouden bergen en als ze eenmaal aan de macht zijn dan mag je blij zij als je een stukkie oud brood overhoudt. En dat vinden meer mensen. De politiek doet niks voor ons, doet maar wat voor zich zelf. Zo gauw ze aan de macht zijn hebben ze schijt aan de rest.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het land van John

Ster advertentie
Ster advertentie