Verkiezingen

Cohen heeft volste vertrouwen in Asscher

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Cohen heeft volste vertrouwen in Asscher

[KRO-NCRV] Oud-leider van de PvdA Job Cohen sprak in De Ochtend zijn volste vertrouwen uit in de huidige PvdA-lijsttrekker, Lodewijk Asscher. “Ik vind dat hij een aantal dingen heel goed doet in de campagne. Het Carré-debat is niet goed gegaan, maar wie deed het daar wel goed?” Bij DWDD deed Asscher het volgens Cohen al veel beter. Cohen: “Het is gewoon een hele goeie vent.”

Luister het hele gesprek met Job Cohen terug:

Achteraf praten

Volgens Cohen is het niet eenvoudig voor een lijsttrekker om campagne te voeren als je daarvoor minister was van een kabinet dat flink heeft moeten bezuinigen. “Als je regeert, krijg je op je bek. Het gaat niet goed met de PvdA, maar ook niet met de VVD.” Of Asscher het beter doet dan Samson zou hebben gedaan is volgens Cohen niet te zeggen. “Achteraf praten is heel makkelijk.”

Participatiewet

Ook de sector waarin Cohen werkzaam is, is zwaar getroffen door het kabinetsbeleid. Cohen is voorzitter van Cedris, de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie. Dit kabinet heeft 1,8 miljard bezuinigd op de sociale werkvoorzieningen. En dat is volgens Cohen heel “beroerd” geweest.

Cohen sprak gisteren met staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en keek met haar terug op de uitwerking van de Participatiewet. “De jas is te krap voor de sociale werkbedrijven die mensen met een beperking aan het werk moeten krijgen, blijkt. De wet moet nog inwerken en iedereen die er bij betrokken is moet nog ervaring opdoen. De uitstroom van mensen vanuit een sociale werkplaats naar een bedrijf gaat te langzaam. Mijn boodschap aan Klijnsma is dat ik er 420 miljoen bij wil. Daarmee moeten we 125.000 banen realiseren voor deze groep.”
Ster advertentie
Ster advertentie