TrendingVandaag: Dieren voorspellen winnaar verkiezingen VS

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Dieren voorspellen winnaar verkiezingen VS

[AVROTROS] Het woord peiling is wellicht het meest gebruikte woord van afgelopen week, daar kun je niet omheen. Dat zijn voornamelijk serieuze peilingen over de winstkansen voor Clinton of Trump, maar er zijn ook andere soorten peilingen.

De inwoners van het Schotse plaatsje Jedburgh geloven heilig in de voorspellende krachten van hun geit Boots. Het dier wist eerder namelijk al juist te voorspellen dat de Brexit er zou komen. Zijn baasjes lieten hem gisteren kiezen tussen Trump en Clinton, waarbij Boots een duidelijke voorkeur bleek te hebben. Binnen een mum van tijd had de geit het bordje met daarop de naam van Clinton in zijn bek en voorspelde daarmee dat zij de verkiezingen gaat winnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Chinese aap Geda is het daar echter totaal niet mee eens. Afgelopen zomer voorspelde het diertje nog dat Portugal het EK Voetbal zou winnen en vorige week kreeg zij de keuze uit de twee Amerikaanse presidentskandidaten voorgelegd.

Geda koos daarbij voor het bordje met daarop de foto van Trump. De aap nam wat langer de tijd om te kiezen, maar was er uiteindelijk wel volledig van overtuigd. De keuze werd namelijk nog wat extra kracht bijgezet doordat Geda een kus gaf op de foto van Trump.

Luister hier TrendingVandaag terug van deze week:

Wat is er trending op social media? EenVandaag zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Voor meer TrendingVandaag, zie de website van EenVandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie